İndirimli ilaç müjdesi

Haber Giriş : 06 Kasım 2004 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Akdağ, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra ayakta tedavi gören SSK'lı hastaların diğer kurumlarda olduğu gibi ilaçlarını doğrudan eczanelerden alabileceklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tüm sağlık kuruluşlarına bağlı sigortalıların indirimli ilaç alacaklarını açıkladı. Ayakta tedavi gören SSK'lı hastaların da eczanelerden ilaç alabileceklerini bildiren Akdağ, SSK hastanelerinin devri konusunda halktan ve SSK çalışanlarından büyük destek gördüklerini anlatırken "Kendi bacağımıza kurşun sıkmayız" dedi. Artık devlet hastanelerin daha cazip hale geldiğini savunan Akdağ, her 100 doktordan 15'inin muayenehanesini kapattığını söyledi.

Bakan Akdağ, önceki akşam bir grup medya yöneticisiyle biraraya geldiği iftarda, önemli açıklamalar yaptı. SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra ayakta tedavi gören SSK'lı hastaların diğer kurumlarda olduğu gibi ilaçlarını doğrudan eczanelerden alabileceklerini açıkladı. Akdağ, ayrıca bu ilaçların iskontolu alınabilmesi için ilaç firmalarıyla görüştüklerini ve bu ay içinde sonuçlandıracaklarını bildirdi.

Bu yıl uyguladığımız tasarruf yöntemiyle ilaçta 600 milyon dolar tasarruf sağladık, önümüzdeki dönem daha fazla tasarruf sağlamayı düşünüyoruz" dedi. Akdağ, "Göreve geldiğimizde hastanelerin kıpırdayacak hali yoktu. Biraz daha sabredin yakında tüm hastenelerimiz aynen böyle pırıl pırıl olacak. Herşey bir anda olmuyor" dedi.

SSK'lı daha iyi hizmet alacak

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devriyle artık SSK hastalarının daha iyi sağlık hizmeti alacağını kaydeden Akdağ, "Bizim hastanelerimizde yaptığımız bu iyileştirmeleri SSK hastanelerinde de yapacağız. Sağlık personeli daha çok kazanacak, sağlık hizmetinin kalitesi artacak, hastalar daha iyi hizmet alacak" dedi. Akdağ, SSK'nın bu yıl toplam 67 milyon hastaya bakmayı planladığını, bu sayının geçmiş yıllarda 63-65 milyon arasında değiştiğine dikkat çekerek, "Sağlık Bakanlığı'na ait hastanelerde de 35 milyon hastaya bakacağız. Bu sayı çıkacak 100 bine. Aradaki fark nereden geliyor? Vatandaş artık daha kolay hizmet alıyor" dedi.

Akdağ, SSK hastanelerinin devri konusundaki tepkileri anlamakta zorluk çektiğini, bazı çevrelerin "bu hastaneler özelleştirilecek" diyerek tartışmayı farklı bir boyuta çekmeye çalıştıklarını anlattı. Akdağ şu bilgileri verdi:

"SSK işçileri arasında bir anket yaptırdık. Konuyu bilenlerin yüzde 68'i buna olumlu bakıyor. Konuyu bilen/bilmeyen tüm işçilerin yüzde 46'sı 'iyi olur' diyor. Yüzde 16'sı olumsuz bakıyor. Yüzde 16'sı da fikrinin olmadığını söylüyor."

Bacağımıza kurşun sıkmayız

Akdağ, IMF'nin isteği doğrultusunda SSK hastanelerinin özelleştirileceği iddialarına, "Olur mu böyle bir şey. Bu, kendi bacağımıza kurşun sıkmak demektir. Bunu asla yapmayız. Bizim yaptıklarımızla IMF'nin talepleri birbirine benziyor mu?" yanıtını verdi. Akdağ, bu hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na ilave bir yük getirmeyeceğini belirtti.

Akdağ, kadın sanıkların kadın doktor tarafından muayene edilmesini öngören CMUK'taki değişikliğin TCK'daki zina tartışması gibi farklı yönlere çekilmesinden duyduğu rahatsızlığı belirterek, CHP muhalefetine "Ördek Hamdi" benzetmesi yaptı. "Kimse artık niyetimizi sorgulamasın" diyen Akdağ, "2 yıldır iktidardayız, farklı bir niyetimiz olduğunu gören oldu mu?" diye sordu.

Akdağ, şunları söyledi: "Niye serinkanlılıkla tartışmıyoruz. Tasarıya karşı olabilirsiniz. Ama bunun arkasında farklı bir niyet aramak doğru değil. Tasarının iyi niyetle hazırlandığı ortada. Kadın sanığın gerektiğinde kadın doktor tarafından muayene edilmesi veya yanında refakatçı bulundurulması sanığın lehinedir. Bunu başka yere çekmeniz doğru değil."

Akdağ'dan 'Ördek Hamdi' fıkrası

Bakan Akdağ, CHP muhalefetine "Ördek Hamdi" benzetmesini yaparken şu fıkrayı anlattı: "Arkadaşı Hamdi'ye 'havada bulut var' demiş. Hamdi dönmüş, 'sen bana hakaret ediyorsun' demiş. Arkadaşı 'yahu nereden çıkardın' deyince Hamdi, 'Bilmiyor musun benim lakabım 'ördek' demiş. Arkadaşı yine anlamamış. Hamdi anlatmaya başlamış: 'Havada bulut olunca ne olur, yağmur yağar, sonra yerde küçük göller oluşur, ördek bu sularda yüzmeye başlar.' Bize tepki gösterenler de aynen böyle."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber